Dünya Devleri Şirketler Neden SAP kullanıyor?

Hangi ülkede, hangi dilde olursa olsun, hangi sektörde faaliyet gösterdiği ve ölçeği önemli değil dünya devleri arasında yer alan, kariyer hedeflerimiz içerisinde en fazla çalışılmak istenen şirketlerine baktığımızda SAP (Systems Analysis and Program Development) sistemi kullandıklarını görüyoruz.

SAP uygulamaları; şirketlerin tüm iş süreçlerini bir araya getirerek ihtiyaçların daha kolay sürede ortaya çıkartılıp maliyetleri minimuma indirerek, hızlı çözümler üretilmesini sağlamaktadır.  Üretimden satışa, finanstan insan kaynaklarına ve muhasebesine kadar her şeyi tek bir yapı içerisinde barındırarak ilişkilendirilmesini ve yönetilmesini sağlayan bir programdır.  İş dünyasında gittikçe artan rekabet koşullarında yöneticilerin en doğru kararları almasını sağlamakla birlikte genel olarak şirketlerin iş süreçlerinde uluslararası standartları yakalamasını sağlıyor.

180’ den fazla ülkede 345.000 şirketin kullandığı, kurumsal kaynak planlamasında kullanılan en iyi uygulamalardan birisi olan SAP ERP’ nin en önemli özelliklerinden biri uyarlanabilir ve geliştirilebilir bir yazılım olmasıdır. İşlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması, gerçek zamanlı kar-zarar ve maliyet analizlerinin yapılabilmesi, kolay bilgi akışı, kullanılan teknolojilerle uyumu,  entegrasyon, ölçeklenebilirlilik gibi özelliklerde şirketler için sağladığı avantajlar arasındadır.

SAP sistemini kullanan şirketlerden bazıları:

Global Şirketler;  NASA- BOSCH – NOVARTİS – INİCEF – GOOG YEAR – MERCEDES BENZ – ROCHE – TUBORG – BMW – COCA COLA – PEPSI – OPET – HP – ALCATEL – HUGO BOSS…….

Ülkemizde;  PETKİM – SA  – KOÇ – ENKA – KARDEMİR – ERDEMİR – ÇELEBİ – ARKAS – ASELSAN – BİLİM – BOYNER – ANELGRUP – ANADOLU – DEMİRÖREN – NUH ÇİMENTO – İDO –FİAT – ERİKLİ……..

Yazar: Sinuwa2016

Sinuwa Danışmanlık sitemizde 3 yazı eklemiş...

Share